Review: Mindfulness voor het dagelijkse leven (Rolf en Melanie)

Het logo van Happy with YogaBen jij ook vaak gestrest? Ben jij ook altijd bezig met wat anderen van jouw denken? Heb jij ook overal een oordeel over? Dan is deze online cursus wellicht wat voor jouw. In deze review over de “Mindfulness voor het dagelijkse leven” online cursus kijken wij voor jouw hoe goed deze training is en of hij ook werkt. Want hoe fijn zou het zijn als je niet constant bezig bent met anderen en echt gaat leven in het nu.

Veel mensen zijn voortdurend bezig met oordelen, meningen, verlangens, gebeurtenissen en emoties. Met mindfulness ga jij leren om dit los te laten en nu te leven. In deze review willen wij antwoord geven op vragen als: Wie zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart? Wat beloven Rolf en Melanie met deze cursus? Wat krijg ik allemaal? Hoe goed is deze cursus?

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Wie zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart?

Rolf en Melanie zijn geen onbekenden van ons, wij zijn ze al eerder tegen gekomen in een review over de online cursus “Yoga Nidra“. Zij zijn 2 docenten in E-Ryt500, Yacep, Hatha Vinyasa Yoga en hebben opleidingen gevolgd in Bali, Cambodja, Polen en Nederland. Rolf en Melanie hebben als missie om de tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen.

Dit zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart

Zij hebben zelf ook de klachten ervaren van de huidige stress maatschappij. Rolf en Melanie hadden last van burn-out klachten, migraines piekeren en konden slecht slapen. Yoga heeft hier verandering in gebracht en sindsdien zijn ze verliefd op de mooie traditie van Yoga. Met de producten die zij aanbieden op hun web-site happywithyoga willen zij ook andere mensen helpen.

Zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart te vertrouwen?

In onze vorige review over Yoga Nidra hebben wij al vastgesteld dat Rolf en Melanie absoluut te vertrouwen zijn. Zij zijn zo ongelooflijk toegewijd aan het helpen van mensen met behulp van Yoga, en dit is ontzettend mooi om te zien en te lezen. Dit zie je ook terug in de vele blogs die zij schrijven op de web-site. Ook organiseren zij van allerlei workshops waar je naar toe zou kunnen gaan.

Ze geven op de web-site aan ook altijd open te staan voor vragen, interviews, podcasts of andere leuke samenwerkingen of connecties. Ook wanneer wij een vraag insturen per e-mail krijgen wij erg snel een goed en kundig antwoord. Je proeft de passie en ervaring die Rolf en Melanie in de cursussen en de web-site stoppen. Zij willen echt mensen verder helpen.

Wat beloven Rolf en Melanie met deze cursus?

In deze review over de “Mindfulness voor het dagelijkse leven” cursus hebben we ook gekeken naar wat Rolf en Melanie beloven wanneer je deze cursus zou gaan volgen. Mensen die aan de slag gaan met deze cursus hebben na het volgen een ijzersterke stressbestendigheid, betere focus, meer passie en energie, genieten van elk moment. Mindfulness is een levensstijl waar je voor kiest en je ervaart hier veel voordelen van volgens Rolf en Melanie.

De cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Volgens Rolf en Melanie ga je een aantal zeer belangrijke voordelen bereiken wanneer je deze cursus gaat volgen. Natuurlijk is dit niet in één dag te bereiken, het veranderen van oude gewoontes (zoals piekeren) kost tijd. Hieronder vatten wij de voordelen die je gaat bereiken bij het volgen van deze cursus voor jouw samen.

 • Minder stress en betere emotionele balans
 • Het nemen van betere beslissingen
 • Betere focus en concentratie
 • Betere en kwalitatievere nachtrust
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • Toename in creativiteit

Mindfulness voor het dagelijkse leven kopen

Natuurlijk is er in deze review over de “Mindfulness voor het dagelijkse leven” cursus ook gekeken wat je allemaal krijgt bij aanschaf. Vanzelfsprekend krijg je toegang tot het online platform waar jij de cursus kunt volgen. Maar de cursus bestaat uit een tweetal onderdelen, hieronder vatten wij voor jouw samen wat deze onderdelen precies inhoudt.

 1. Dagelijkse inspiratie: Gedurende 8 weken krijg jij dagelijks een e-mail van Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart met een uitleg over Mindfulness en een oefening. Deze oefening kost jouw vaak niet meer dan 30 minuten. Elke week word er een ander onderwerp van Mindfulness behandeld.
 2. Video’s & Audio bestanden: Bij elke week van de cursus horen verschillende oefeningen. Deze oefeningen worden dan vaak toegelicht en ondersteund door een video of audio bestand. Deze zijn terug te vinden op het online platform. Je kunt deze bestanden ook downloaden zodat jij ze kunt beluisteren of kijken op een ipad, laptop, computer of smartphone. Ook zitten er vaak ondersteunende PDF bestanden bij.

Verder geeft deze online cursus ook een bonus weg, namelijk de module “Mindfulness op het werk”. Veel tijd van onze dagen zijn we aan het werk, daar kunnen we bijna niet om heen. Daarom is het ook belangrijk om Mindfulness op het werk toe te passen. In deze module ga jij leren hoe je dit kunt bereiken en wat hier belangrijk in is.

Mindfulness voor het dagelijkse leven review

Zoals je van ons gewend bent hebben wij deze cursus ook aangeschaft om een goede en eerlijke review te kunnen maken. Nadat je de cursus hebt aangeschaft en betaald hebt krijg je vrijwel direct een e-mail met jouw account gegevens. Nadat wij ingelogd waren kom je terecht in het online platform waar de week opdrachten staan. De informatie/theorie die hoort bij de cursus “Mindfulness voor het dagelijkse leven” krijg je via dagelijkse e-mails. 

Een e-mail uit de cursus "Mindfulness voor het dagelijkse leven"
Een gedeelte van een e-mail uit de cursus “Mindfulness voor het dagelijkse leven”

Deze e-mails zitten duidelijk en goed doordacht in elkaar. Per dag worden er verschillende onderwerpen behandeld en de informatie die je krijgt is in zeer begrijpbare taal geschreven. Ook is de lengte van de e-mails niet te groot dat je de aandacht verliest. Verder krijg je in de e-mails ook tussen opdrachten om de theorie in praktijk te brengen. En per week moet je dan inloggen op het online platform om ook de week opdracht uit te voeren. 

Op het online platform vind jij per week een overzicht wat je die week behandeld hebt en een opdracht. Deze opdracht word uitgelegd in een audio bericht en hier zit ook een PDF bestand bij waar de opdracht nog eens word toegelicht. De opdrachten worden op een zeer duidelijke en rustige wijze uitgelegd en zijn voor iedereen te begrijpen. Verder zit er  per week soms een video bij ter ondersteuning van de opdracht, deze zitten zoals we gewend zijn van Happywithyoga goed in elkaar. 

Klant ervaringen met Mindfulness voor het dagelijkse leven

Ervaringen van cursisten die de training al eens hebben gevolgd kunnen een goede graad meter zijn voor de kwaliteit van een product. Daarom kijken wij daar ook naar in deze review over de “Mindfulness voor het dagelijkse leven” cursus. Er zijn niet ontzettend veel reacties te vinden van mensen die deze cursus al eens gevolgd hebben. Dit heeft wellicht ook te maken dat niet iedereen te koop loopt om een cursus aan te schaffen die helpt bij het tegen gaan van stress. 

Een video uit de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Echter zijn de reacties die wij hebben gevonden allemaal positief en is de ervaring met de cursus erg goed. Hieronder een greep uit reacties van mensen die de cursus al eens gevolgd hebben:

 •  Manouk Peters geeft aan dat zij al wel het een en ander van Mindfulness af wist maar het nog nooit zo in praktijk heeft kunnen brengen. 
 • Rick Maijer verteld dat hij na zijn burn-out beter naar zichzelf is gaan luisteren met behulp van de Mindfulness cursus van Rolf en Melanie. Hij kan nu meer genieten van dingen en gaat minder snel op de automatische piloot.
 • Melanie Verhagen kan dankzij de cursus nu meer genieten van de kleine dingen en is zich meer bewust van zichzelf.  

Prijs van de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

De prijs is een grote factor in het bepalen of je een product wel of niet aanschaft. Daarom hebben wij hier natuurlijk ook naar gekeken in deze review over de “Mindfulness voor het dagelijkse leven” cursus. Je betaald een bedrag van €47,- om toegang te krijgen tot deze online training. Dit vinden wij een eerlijke prijs als je kijkt naar de kwaliteit en wat jij ervoor krijgt. Er worden in het land ook wel Mindfulness trainingen gegeven maar deze zijn vele malen duurder en integreren Mindfulness vaak niet eens in het dagelijkse leven. 

Verder hanteren Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart een niet-goed-geld-terug garantie. Als jij niet lekkerder in jouw vel zit aan het eind van deze cursus betalen zij jouw het aankoopbedrag terug. Dit is erg prettig want dan loop jij eigenlijk geen risico. Het geeft ons erg veel vertrouwen in dit product als de verkopers zo achter hun product durven te staan. 

Eindoordeel over de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Plus Punten: 

 • Zeer duidelijk e-mails met goede informatie over mindfulness
 • Cursus is zeer praktisch opgesteld
 • Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart doen wat zij beloven
 • Niet-goed-geld-terug garantie
 • Prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed
 • De opdrachten zijn prima te volgen en werken ook

Min Punten:

 • Je krijgt per dag een e-mail en hebt niet gelijk toegang tot alle informatie

Zoals we van Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart al gewend waren van de Yoga Nidra training zit ook deze cursus erg goed in elkaar. De afwisseling tussen theorie en opdrachten is erg prettig, op die manier breng je de theorie ook goed in praktijk. De theorie die je krijgt is in begrijpbare taal geschreven en zijn zeker geen saaie lange stukken tekst. Per week krijg je een opdracht en deze worden duidelijk toegelicht, soms met een ondersteunende video.

Wat wellicht voor sommige mensen als vervelend kan worden ervaren is dat je per dag een e-mail krijgt met theorie die een onderwerp behandeld. Hierdoor heb je niet gelijk bij aanschaf toegang tot de volledige theorie van de cursus. De reden dat Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart dit doen is om niet teveel theorie in één keer te krijgen. Wij snappen de denkwijze hier achter, echter kunnen wij ons voorstellen dat mensen verder willen met de cursus en niet een dag moeten wachten. 

Op het online platform waar je toegang tot krijgt vind je per week een opdracht + informatie over dat onderwerp. Tevens vind je een week overzicht in PDF formaat, dit is een samenvatting van wat je die week allemaal behandeld hebt. Dit is erg makkelijk om alles nog eens rustig terug te lezen. De opdrachten worden duidelijk uitgelegd en bij het volgen van deze opdrachten merk je ook dat zij hun doel bereiken. 

Tot slot: Is de cursus “Mindfulness voor het dagelijkse leven” jouw geld waard?

Wij vinden dat deze cursus zijn geld meer dan waard is. Je word op een goede manier begeleid in het toepassen van Mindfulness in jouw dagelijkse ritme. Dit doen Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart op een praktische manier en je hebt ook het gevoel dat je aan de hand word genomen. Je proeft tijdens het volgen van deze cursus ook de passie en kennis die Rolf en Melanie hebben voor dit onderwerp. 

Daarnaast loop jij ook geen enkel risico omdat zij een niet-goed-geld-terug garantie beloven. Alles bij elkaar zijn wij ervan overtuigd dat deze cursus mensen kan helpen om meer te leven in het nu. 

Geef een reactie