Freds Bouwtekeningen Review (2020) – Jouw geld waard?

freds bouwtekeningenJij zit eraan te denken om Freds bouwtekeningen aan te schaffen maar bent nog niet overtuigd van dit product? Daarom hebben wij dit product voor jou aangeschaft en gekeken wat de plus- en minpunten zijn. Je wilt immers weten dat jij geen geld uitgeeft aan een product waar je later spijt van krijgt, en gelijk heb je. In deze review over Freds bouwtekeningen willen wij antwoord geven op vragen zoals: Wie is Fred Schouten? Wat beloofd de verkoper? Wat krijg je na aanschaf? Is dit product het geld waard?

Wij vonden dit een leuk product om te reviewen omdat wij bij reviewkings.nl ook geen klus handen hebben. Het was dus interessant om te zien of wij zonder al teveel kennis aan de slag konden met dit product.

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Wie is Fred Schouten?

Fred schouten is de bedenker en eigenaar van Freds bouwtekeningen zoals je waarschijnlijk al wel had gedacht. Op de website is te lezen dat Fred een gepassioneerd doe-het-zelver is die graag mensen wil helpen. Daarom heeft hij dit bouwtekeningen pakket ontwikkeld met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Uiteraard zit er een commerciële gedachte achter maar Fred wilde ook mensen helpen zo beschrijft hij. 

Is Fred Schouten te vertrouwen?

Als wij buiten de website van Freds bouwtekeningen gaan zoeken naar informatie over Fred Schouten kunnen wij helaas weinig vinden. Wij hebben sterk het vermoeden dan Fred Schouten een zo geheten pseudoniem is. Dit is niets anders dan een schuilnaam voor op het internet om zijn of haar eigen identiteit te beschermen.

Dit is Fred Schouten

Is dat erg? Nee absoluut niet, je ziet wel vaker dat mensen een schuilnaam gebruiken om producten op het internet te verkopen. Natuurlijk zien wij liever dat iemand wel zijn echte naam gebruikt, dit geeft een beter gevoel van vertrouwen. Echter zegt het gebruik van een schuilnaam niets over de kwaliteit van het product. Wij zijn de beste producten tegen gekomen die verkocht werden door iemand die dat deed onder een schuilnaam.

Alle contact informatie staat wel netjes op de web pagina en het bedrijf is geregistreerd onder de naam T.A.P.O. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Ook werden wij netjes geholpen toen wij vragen stelden via de e-mail, dit is ook zeker een pluspunt. Of je dan niet geholpen word door Fred omdat het een schuilnaam is maakt dan natuurlijk ook niet uit. 

Wat beloofd Fred Schouten

Fred Schouten beloofd dat jij met zijn 10.000+ bouwtekeningen nooit meer zaken voor het klussen hoeft uit te zoeken. En dat jij met dit product de doe-het-zelf klussen perfect kunt uitvoeren en hiermee heel veel tijd bespaart. Jij hoeft alleen nog maar de materialen op maat te maken en in de juiste volgorde in elkaar te zetten. Ook zit er bij alle bouwtekeningen een stap-voor-stap bouwplan die alles 100% duidelijk maakt.

Fred beloofd verder dat zijn bouwtekeningen voor doe-het-zelvers van elk niveau zijn. Of jij nu wilt beginnen met klussen of dat jij al een ervaren timmerman bent. Hij beloofd dat het resultaat even goed is. Natuurlijk zal het voor de ervaren klussers wel een stuk sneller gaan en zullen de beginners wellicht wat meer tijd kwijt zijn met het lezen van de bouw tekening. De beloftes van Fred hebben wij voor jouw samengevat:

 • Jij krijgt toegang tot meer dan 10.000 kant en klare bouwtekeningen
 • Bij elke bouwtekening zit een heldere handleiding
 • Elke bouwtekening bevat ook een materiaallijst
 • Geen incomplete bouwtekeningen maar de real deal
 • Iedereen kan aan de slag met de bouwtekeningen

Voor wie is Freds Bouwtekeningen?

In deze review van Freds bouwtekeningen hebben wij gekeken voor wie dit product gemaakt is. Fred beloofd dat iedereen van elk niveau kan beginnen met klussen wanneer zij dit product aanschaffen. Daarom is dit product bedoeld voor iedereen die wel eens meer zou willen doen aan doe-het-zelf klussen in en rondom het huis. De inspiratie in dit product is eindeloos zodat Freds Bouwtekeningen voor iedereen een aanwinst kan zijn. 

Echter kan ook de ervaren doe-het-zelver veel inspiratie halen uit de bouwtekeningen die worden aangeboden in dit product. Uiteraard moet je wel de motivatie hebben om hiermee aan de slag te gaan. Want ook al lijkt het dat jij met deze bouwtekeningen alles met een uurtje klaar hebt, klussen vergt uiteraard nog steeds wel de nodige tijd.

Freds bouwtekeningen review

Al vrij snel nadat wij het product hadden aangeschaft kregen wij netjes een e-mail met daarin de link naar de pagina + de inlog gegevens van ons nieuwe account. Het eerste wat ons opvalt wanneer wij voor het eerst inloggen is een zeer verzorgde en duidelijke website. Het menu is overzichtelijk en je kunt alles erg makkelijk vinden. De website heeft een apart menu “bonus” waar jij de beloofde bonus producten kunt vinden.

Freds bouwtekeningen review

Verder is er uiteraard een pagina voor de bouwtekeningen, die ook erg overzichtelijk is opgezet. Alle tekeningen zijn opgedeeld in verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld badkamermeubels, zandbakken en zelfs complete keukenblokken. Alleen al het rond kijken wat we zouden kunnen maken maakte ons enthousiast, er is zoveel keus en de diversiteit is enorm. Per product kun je vaak ook nog kiezen uit meerdere maten zodat er altijd een bouwtekening bij zit die past bij jouw woonsituatie.

Sinds kort is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een zoekfunctie zodat jij de bouwtekeningen kunt vinden waar je naar op zoek bent. Aangezien het een hele klus kan zijn om door 10.000+ bouwtekeningen heen te navigeren is de zoekfunctie zeker welkom. In de afbeelding hieronder zie je hoe wij zoeken naar bouwtekeningen van een zandbak.

De zoekfunctie van Freds Bouwtekeningen

Op de website vind je ook een aparte pagina van foto’s van de daadwerkelijke producten die gemaakt zijn aan de hand van de bouwtekeningen. Niet van elke bouwtekening is hier een foto van het eindresultaat te vinden, maar het zijn er wel veel. De meeste mensen zijn visueel ingesteld, dus de foto’s maakt het uitzoeken van jou eerste doe-het-zelf klus zeker leuker.

Hoe goed zijn de bouwtekeningen?

Natuurlijk hebben wij in deze review van Freds bouwtekeningen ook gekeken naar de daadwerkelijke bouwtekeningen, daar gaat het uiteindelijk allemaal om.  Zijn deze inderdaad voor doe-het-zelvers van elk niveau? Kunnen zelfs wij van reviewkings.nl aan het klussen gaan met deze tekeningen? Het antwoord op deze vragen kunnen we kort in zijn, JA.

Jij zult de eerste keer dat je 1 van de bouwtekeningen opent wel even moeten kijken hoe het bedoeld is en hoe de tekeningen zijn opgezet. Maar wij merkten dat dit steeds makkelijker word naarmate je meer tekeningen opent. Bij elke tekening zit een duidelijke materiaallijst inbegrepen zodat jij precies weet welke materialen jij moet hebben en hoeveel.

Ook staat op de materiaallijst welke maten het materiaal moet hebben om het product succesvol in elkaar te kunnen zetten. Verder is elke tekening voorzien van een stap-voor-stap uitleg hoe het product in elkaar gezet dient te worden. Wij vinden dat de tekeningen goed in elkaar zitten en dat er goed over nagedacht is. En kom je er niet helemaal uit is er altijd nog de support van de website, hier hebben wij ook goede ervaring mee.

Een bouwtekening uit Freds Bouwtekeningen

Beoordeel zelf en download hier een gratis bouwtekening!

Kopen van Freds bouwtekeningen

Bij aanschaf van Freds bouwtekeningen mag jij rekenen op een aantal leuke bonussen. Uiteraard krijg jij toegang tot de 10.000+ bouwtekeningen waar dit product natuurlijk om draait. Deze tekeningen zijn opgedeeld in overzichtelijke categorieën zodat jij makkelijk jouw doe-het-zelf projecten kunt uitzoeken. Naast de bouwtekeningen krijg jij zoals dat bij veel online producten en diensten is ook toegang tot een aantal bonus producten. Wij hebben de bonus producten voor jouw op een rijtje gezet.

DWG & CAD Software:

De eerste bonus die bij dit product inbegrepen zit is de DWG & CAD software. Met deze software kun jij CAD bestanden openen en aanpassen. Echter wanneer wij deze software op het internet opzoeken zien wij dat het gaat om gratis software en niet om software ter waarde van €97,- zoals op de sales pagina van dit product beweerd word. Het is een verkoop truc om jou het gevoel te geven dat je gratis bonus krijgt, echter zegt dit uiteraard niets over de kwaliteit van de bouwtekeningen.

Doe het zelf Winst:

In deze bonus leert Fred jouw hoe je stap voor stap jouw doe-het-zelf projecten met winst kunt verkopen. Zo kun je zelfs een leuke winst overhouden aan de projecten die je uitvoert. Wellicht ben je ontzettend goed in het maken van 1 product. Deze kun je dan op grotere schaal gaan maken en verkopen.

Steigerhouten tuinmeubelen gids:

De volgende bonus waar jij op mag rekenen is de steigerhouten tuinmeubelen gids. In deze gids krijg je leuke plannen en bouwtekeningen die specifiek bedoeld zijn voor steigerhout en sloophout. In tegenstelling tot de CAD software is dit wel een “echte” bonus en een leuke toevoeging wanneer je Freds bouwtekeningen aanschaft.

De Steigerhouten Tuinmeubelen Gids

Doe het zelf Bouwkundige Benamingen:

In dit e-book heeft Fred voor jouw alle belangrijke bouwkundige benamingen samengevat tot 1 handig boek. Bouwvergunningen, dragende muren, funderingsplaten. Overal is aan gedacht en jij hoeft nooit meer op te zoeken wat verschillende benamingen betekenen.

Klant ervaringen

Uiteraard hebben wij in deze review over Freds Bouwtekeningen ook gekeken naar ervaren van klanten. Hier konden wij gelukkig genoeg van vinden op het internet. Alle reacties die wij tegen komen zijn ontzettend positief en mensen delen mooie foto’s van hun projecten. Bijna iedereen geeft aan hoe duidelijk de tekeningen zijn en hoe simpel zij de verschillende projecten in elkaar hebben gezet. Dat soort reacties geeft ons altijd veel vertrouwen in een product. 

Freds bouwtekeningen heeft ook een actieve Facebook pagina waar hij regelmatig foto’s en verhalen neerzet van mensen die producten hebben gemaakt met zijn bouwtekeningen. Ook deelt hij hier zo nu en dan gratis bouwtekeningen die je eens zou kunnen bekijken. Hieronder een greep uit een aantal van de reacties die wij tegen kwamen op het internet. 

Een reactie op Freds Bouwtekeningen

Een 2e reactie op Freds Bouwtekeningen

Prijs van Freds bouwtekeningen

De prijs om toegang te krijgen tot het gehele pakket van Freds bouwtekeningen is op het moment van schrijven € 67,-. Dit is een eenmalige uitgave en je hebt dan levenslang toegang tot 10.000+ bouwtekeningen op de website. Wij vinden de prijs/kwaliteit verhouding van dit product goed, je krijgt waar voor jouw geld. Ook de snelle reactie op vragen via de e-mail is zeker van toegevoegde waarde als je een bouwtekening niet helemaal zou snappen.

De sales pagina van Freds bouwtekeningen kan wat opdringerig overkomen, er staan veel links op om het product aan te schaffen. Ook loopt er een timer onderin de pagina hoelang jij nog hebt totdat de aanbieding afloopt en je een hoger bedrag zou moeten betalen. Dit is echter onzin want het product kost gewoon €67,- en dit is een truc om jou tot kopen doen overgaan. Je kunt een verkoper echter niet kwalijk nemen om zijn product zo goed mogelijk te verkopen. 

Onze conclusie over Freds Bouwtekeningen

Plus punten van Freds Bouwtekeningen:

 1. Overzichtelijke website
 2. Goede bouwtekeningen met stap voor stap instructies
 3. Fijne materiaallijst per bouwtekening
 4. Aanbod en diversiteit aan bouwtekeningen is enorm
 5. Product doet wat de verkoper beloofd
 6. Veel positieve reacties op het internet te vinden
 7. Prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend
 8. De support die je krijgt vanuit de verkoper is erg prettig

Min Punten van Freds Bouwtekeningen:

 1. Fred schouten is een pseudoniem (schuilnaam)

Ook al zijn wij bij reviewkings.nl absoluut geen doe-het-zelvers, toch kunnen wij met Freds bouwtekeningen prima aan de slag. De bouwtekeningen zitten erg goed in elkaar en je kunt zien dat er goed over nagedacht is. Er zit een zeer duidelijke stap voor stap instructie inbegrepen bij elke bouwtekening zodat jij precies weet hoe elk product in elkaar gezet dient te worden. Verder zit bij elke bouwtekening ook een materiaallijst zodat je ervoor kan zorgen dat jij alles op voorraad hebt. 

Ook de website is erg gebruiksvriendelijk opgezet en het vinden van de juiste bouwtekeningen is dan ook geen probleem. Er is inspiratie genoeg te vinden en de vele verschillende categorieën maken het een product waar iedereen wat aan heeft. Daarnaast is de zoekfunctie op de website een krachtige tool om de bouwtekening waar je naar op zoek bent te vinden. 

Ondanks dat Fred Schouten een schuilnaam lijkt, merk je dat de persoon achter Freds bouwtekeningen passie en liefde voor doe-het-zelf projecten heeft. De kennis die hij/zij deelt op de website is goed en de snelle reacties op vragen via de e-mail zijn erg prettig. Ook vinden wij het altijd ontzettend fijn als we veel positieve reacties kunnen vinden van klanten die het product reeds hebben aangeschaft. 

De prijs/kwaliteit verhouding van dit product is gewoon erg goed en daarom krijgt Freds Bouwtekeningen in deze review een ruime voldoende. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen mooie doe-het-zelf projecten kan opstarten en afronden met de hulp van Freds Bouwtekeningen. Als wij het kunnen dan moet iedereen het kunnen.

Geef een reactie