LEGO Lotusbloemen – Botanical Collection 40647: Een Rustgevende Bouwervaring voor in Huis

Ontdek de rustgevende ervaring van het bouwen met LEGO’s prachtige Lotusbloemen-set.

LEGO heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in zijn Botanical Collection, een serie die niet alleen voor kinderen bedoeld is, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar een rustgevende en creatieve hobby. Eén van de opvallende items uit deze collectie is de LEGO Lotusbloemen set (40647). Het is een prachtig, symbolisch ontwerp dat perfect past als decoratie voor in huis. Maar hoe goed is deze set nu echt? Laten we dieper duiken in de ervaring van het bouwen, de kwaliteit van de onderdelen en hoe deze set zich verhoudt tot andere bloemen uit de LEGO Botanical Collection.

Het Ontwerp en de Eerste Indruk

Toen ik de LEGO Lotusbloemen uitpakte, werd ik meteen getroffen door de eenvoud en schoonheid van het ontwerp. De set bevat twee lotusbloemen in verschillende stadia van bloei: een volledig open bloem en een knop die nog moet opengaan. De roze en witte pastelkleuren geven de bloemen een zachte, rustige uitstraling. De lange groene stelen voegen er een natuurlijke dimensie aan toe, waardoor ze in een vaas geplaatst kunnen worden voor een decoratief accent in de woonkamer of op het bureau.

Wat me ook opviel, was de compacte grootte van de doos. Met 220 onderdelen is het geen gigantische bouwset, maar dat betekent niet dat de ervaring minder leuk is. Sterker nog, de eenvoud van deze set maakt het juist ideaal voor mensen die misschien wat minder ervaring hebben met LEGO-bouwpakketten. De stelen zijn lang en stevig, en het hele ontwerp is duidelijk bedoeld om gemakkelijk in elkaar te zetten.

De Bouwervaring

Eén van de dingen waar ik persoonlijk van genoot tijdens het bouwen van deze set, is de rustgevende ervaring die het biedt. In tegenstelling tot grotere, complexere LEGO-sets die soms frustrerend kunnen zijn, voelt deze set als een ontspannen bezigheid. De stappen in de handleiding zijn duidelijk en eenvoudig te volgen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde bouwwerkzaamheden of het constant moeten controleren of alles wel goed past. Binnen een uur of minder is de set in elkaar gezet, wat het een fijne activiteit maakt voor een regenachtige middag of een momentje voor jezelf.

Wat ik wel merkte, is dat de set behoorlijk eenvoudig is, misschien té eenvoudig voor de doorgewinterde LEGO-bouwer. De bouw was snel klaar, en hoewel ik het decoratieve aspect van de bloemen waardeer, had ik graag wat meer uitdaging gezien. Vergeleken met andere sets in de LEGO Botanical Collection, zoals de Orchidee (10311) of het Veldboeket (10280), biedt de Lotusbloemen-set niet dezelfde complexiteit of variatie in bouwtechnieken. Maar als je gewoon op zoek bent naar een set die mooi staat en die snel in elkaar te zetten is, dan is deze perfect.

Vergelijking met Andere LEGO Bloemen Sets

Nu we het toch hebben over de andere sets in de Botanical Collection, vond ik het interessant om de LEGO Lotusbloemen te vergelijken met enkele van de andere bloemen die ik heb gebouwd. Zo biedt het Veldboeket een veel kleurrijker en gevarieerder bloemenarrangement, met verschillende soorten bloemen en een diversiteit aan bouwstijlen. De Orchidee daarentegen is een prachtig gedetailleerde set, maar heeft een meer ingewikkelde opzet, waardoor het bouwen ervan langer duurt en meer geduld vereist.

De Lotusbloemen-set is veel eenvoudiger in zijn ontwerp. Er zijn geen ingewikkelde technieken nodig om de bloembladen te bevestigen, en de constructie van de stelen is vrij rechttoe rechtaan. Dit maakt het een toegankelijke set voor jongere bouwers of mensen die nieuw zijn in de LEGO Botanical Collection. Voor de meer ervaren bouwer kan het echter voelen alsof het te snel voorbij is. Het is dan ook vooral de visuele aantrekkingskracht van de bloemen die de set aantrekkelijk maakt, niet zozeer de bouwuitdaging.

De Esthetiek en Decoratieve Waarde

Het grote voordeel van deze LEGO Lotusbloemen is dat ze er werkelijk prachtig uitzien wanneer ze eenmaal in elkaar zijn gezet. De zachte kleuren en de eenvoudige lijnen van de bloemen zorgen ervoor dat ze in vrijwel elk interieur passen, of je nu een modern, minimalistisch huis hebt of een meer traditionele inrichting. Ik heb de bloemen op mijn bureau gezet, naast een ander LEGO-bloemenboeket, en ze vormen een subtiel, maar stijlvol accent.

Een bijkomend voordeel is dat deze LEGO bloemen, in tegenstelling tot echte bloemen, nooit verwelken. Je kunt er dus lang van blijven genieten, en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Mocht je de set verder willen uitbreiden, dan is het ook mogelijk om de Lotusbloemen te combineren met andere sets uit de Botanical Collection. Zo creëer je je eigen unieke bloemenarrangement dat perfect past bij jouw smaak en interieur.

Voor Wie Is Deze Set Geschikt?

Als je op zoek bent naar een ontspannende bouwervaring met een mooie beloning aan het eind, dan is de LEGO Lotusbloemen-set een uitstekende keuze. Het is ook een geweldig cadeau voor vrienden of familie die van bloemen houden, maar geen groene vingers hebben. De set is eenvoudig genoeg voor kinderen vanaf acht jaar, maar heeft tegelijkertijd genoeg visuele aantrekkingskracht om ook volwassenen aan te spreken.

Waar het misschien tekortschiet, is in de uitdaging. Zoals ik eerder al aangaf, zijn er andere sets in de LEGO Botanical Collection die complexer en uitdagender zijn om te bouwen. Als je een meer gevorderde bouwer bent die op zoek is naar iets dat je echt urenlang kan boeien, dan zou ik aanraden om naar de Orchidee of het Veldboeket te kijken.

Voor iedereen die echter gewoon een mooie, simpele set wil om in elkaar te zetten en als decoratie te gebruiken, is dit absoluut een aanrader.

mooi ontwerp, rustgevende bouwervaring, past in elk interieur, duurzaam geen uitdaging voor gevorderde bouwers, snel klaar.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top