Imoshion Kids Karaoke Set – De perfecte start voor jonge zangtalenten

De perfecte karaoke set voor kinderen: zing de sterren van de hemel met Imoshion.

Als je ooit een kind hebt gezien dat dol is op zingen, dan begrijp je het plezier van een karaoke set. Je kind kan eindeloos oefenen, optreden voor familie en vrienden, en natuurlijk hun favoriete nummers meezingen. De Imoshion Kids Karaoke Set is speciaal ontworpen voor die jonge zangers en zangeressen die de sterren van de hemel willen zingen. Maar laten we eerlijk zijn, het blijft niet alleen bij kinderen. Deze set is zeker leuk voor volwassenen die een luchtige, speelse manier zoeken om zich muzikaal uit te leven.

Wat krijg je met de Imoshion Kids Karaoke Set?

De set bevat een kleine microfoon en een compacte speaker, wat het direct gebruiksvriendelijk maakt. De microfoon ligt lekker in de hand en is gemaakt van kunststof. Je merkt meteen dat dit een product is dat veilig in gebruik is voor kinderen. Geen kleine onderdelen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat iets snel kapot gaat of gevaarlijk is. Het is duidelijk een product dat de nadruk legt op kindvriendelijkheid, zonder aan functionaliteit in te boeten.

De microfoon zelf heeft een echo-functie, wat een leuke twist geeft aan je zangstem. Deze kleine extra’s maken het zoveel leuker, vooral als je even wat afwisseling wilt in je zangsessies. De speaker, ondanks zijn bescheiden formaat, geeft een verrassend goede geluidskwaliteit. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht van zo’n klein apparaat. Ik heb eerder vergelijkbare karaoke sets geprobeerd die qua formaat en prijs in dezelfde categorie vallen, en meestal is het geluid daar een teleurstelling. Maar bij de Imoshion Kids Karaoke Set zit je goed wat betreft de geluidskwaliteit.

Batterijduur die je blijft verbazen

Laten we even stilstaan bij iets wat misschien niet meteen bovenaan je lijstje staat, maar wat zeker belangrijk is: de batterijduur. De speaker gaat ongeveer 3,5 uur mee, wat eerlijk gezegd niet het langste is dat ik ooit heb gezien, maar het is zeker voldoende voor een spontane karaoke-sessie of een middagje zingen. Wat echter echt opvalt, is de batterij van de microfoon. Die gaat namelijk tot wel 22 uur mee! Dat is serieus indrukwekkend voor een apparaat dat voortdurend in gebruik kan zijn. Je zult deze set dus niet elke keer opnieuw hoeven opladen na een korte sessie. Het is gewoon fijn om te weten dat je kinderen urenlang kunnen zingen zonder dat de microfoon het begeeft.

Gebruiksvriendelijk voor kinderen

Een van de dingen die me meteen opviel toen ik de set uitpakte, was hoe compact alles is. De microfoon is slechts 13,5 cm lang en de speaker is ook lekker klein (9 x 7,5 x 6,5 cm). Hierdoor is het makkelijk voor kinderen om de set te bedienen en mee te nemen. Het past bijvoorbeeld perfect in een rugzak als je de set wilt meenemen naar een vriendje of vriendinnetje.

Als je kinderen al vaker met gadgets spelen, weet je hoe frustrerend het kan zijn als iets moeilijk te bedienen is. Deze karaoke set is zo simpel dat zelfs de jongste gebruikers er meteen mee aan de slag kunnen. Geen ingewikkelde instellingen, gewoon verbinden via Bluetooth en zingen maar. De set wordt geleverd met een plofkap, wat een leuk detail is omdat het een professioneler gevoel geeft. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet zingen alsof je op een echt podium staat?

Vergelijking met andere karaoke sets

In het verleden heb ik enkele karaoke sets getest die weliswaar vergelijkbare functionaliteiten hadden, maar vaak ontbrak het aan één cruciale factor: gebruiksgemak of geluidskwaliteit. Bij de meeste sets in deze prijsklasse was ofwel de verbinding stroef, of het geluid simpelweg ondermaats. Wat de Imoshion Kids Karaoke Set anders maakt, is dat het lijkt alsof ze echt de juiste balans hebben gevonden. De geluidskwaliteit is goed genoeg voor jonge kinderen (en stiekem ook voor volwassenen die zich weer even jong voelen), terwijl de eenvoudige bediening en lange batterijduur dit product echt boven andere sets uit laten steken.

Het bereik: zing door de hele kamer

Je zou misschien verwachten dat zo’n kleine set wat beperkingen heeft, maar dat valt reuze mee. Het bereik van de microfoon is maar liefst 10 meter. Dat betekent dat je niet naast de speaker hoeft te staan om te zingen. Het zorgt ervoor dat je lekker door de kamer kunt dansen en bewegen terwijl je meezingt met je favoriete nummers. Dat geeft toch net even die extra vrijheid die je zoekt in een karaoke set. Vergelijkbare modellen die ik heb gebruikt, hadden vaak een veel korter bereik, wat toch echt een beperking is als je met meerdere mensen zingt.

Nog een paar praktische details

Wat ik persoonlijk erg fijn vond, is dat de set geleverd wordt met een USB-C oplaadkabel. Dit is handig omdat USB-C tegenwoordig de standaard is voor veel apparaten, dus je hebt waarschijnlijk al meerdere kabels in huis. Het is een kleine maar handige toevoeging die laat zien dat er is nagedacht over het gebruikersgemak.

Daarnaast krijg je er een handig meeneem etui bij. Dit maakt het nog makkelijker om de set veilig op te bergen of mee te nemen onderweg. Dit soort details maken voor mij altijd een groot verschil, vooral als je een product veel gebruikt en het vaak moet opbergen of meenemen.

Pros:
  • Goede geluidskwaliteit
  • Zeer lange batterijduur van de microfoon
  • Eenvoudig te bedienen, zelfs voor jonge kinderen
  • Compact en makkelijk mee te nemen
Cons:
  • Speaker heeft een beperkte batterijduur
  • Echo-functie kan na een tijdje wat minder leuk worden

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top