Alienware 34 AW3423DWF Review: Een Doorbraak in Monitor Technologie

Overzicht: Alienware 34 AW3423DWF

De Alienware 34 AW3423DWF is niet alleen een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de AW3423DW, maar is ook voordeliger geprijsd. Dit is opmerkelijk, gezien de kwaliteit en de technologie die erachter zit.

Kernpunten en Technische Specificaties

Samsung’s QD-OLED Technologie

Dit 34-inch ultrawide model is uitgerust met Samsung’s QD-OLED technologie. Hiermee wordt dezelfde technologie en hetzelfde paneel gebruikt, met slechts één kleine wijziging.

Resolutie en Helderheid

Met een resolutie van 3.440 bij 1.440 biedt het een duidelijk en scherp beeld. De piekhelderheid blijft indrukwekkend met 1.000 nits.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid is van 175Hz gedaald naar 165Hz. Deze verandering lijkt minimaal, maar kan invloed hebben op de ervaring van de gebruiker.

Nvidia G-Sync Ultimate

Dit model komt zonder de Nvidia G-Sync Ultimate chip. In plaats daarvan is er volledige adaptieve verversingsondersteuning dankzij AMD FreeSync Premium Pro, wat compatibel is met zowel AMD als Nvidia GPU’s.

Connectiviteit

Qua connectiviteit biedt de monitor dezelfde dual-DisplayPort en HDMI video-interfaces, en een ietwat verouderde USB-A hub. Een USB-C aansluiting ontbreekt, waardoor er geen single-cable optie is voor laptops.

Ontwerp en Uiterlijk

Esthetisch gezien lijkt de monitor sterk op zijn voorganger, maar de witte kunststoffen van het originele model zijn vervangen door zwart. Een andere opmerkelijke verandering is de glanzende anti-reflectiecoating voor het OLED-paneel, in tegenstelling tot de matte coating van het originele model.

Conclusie: Is de Alienware 34 AW3423DWF de Investering Waard?

De Alienware 34 AW3423DWF biedt een combinatie van hoogwaardige technologie en design, wat het een van de beste gamingmonitoren op de markt maakt. Zijn superieure Samsung QD-OLED tech maakt het een betere keuze voor pc’s in vergelijking met andere OLED monitoren. De hogere contrastverhouding en de verbeterde pixelresponstijd bieden een ongeëvenaarde ervaring.

Hoewel het niet de goedkoopste optie is, is de kwaliteit onmiskenbaar. De combinatie van technologie, ontwerp en functionaliteit maakt het de investering waard voor degenen die op zoek zijn naar het beste van het beste op het gebied van gamingmonitoren.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top