Dragonfly: Het Avontuurlijke Elektrische Voertuig met 3-Dimensionaal Sturen

Unieke 3D Besturingstechnologie

De Dragonfly, afkomstig van D-fly, introduceert een innovatief concept in de wereld van elektrische voertuigen: een gepatenteerde 3-dimensionale besturing. Deze baanbrekende technologie stelt rijders in staat om volledig naar de gewenste zijde te hellen terwijl ze tegelijkertijd met het stuur kunnen draaien.

Eerste Indrukken en Ervaringen

Bij de eerste blik op de Dragonfly zou men kunnen denken aan een robuuste 4-wielige step vanwege zijn bijzondere vering. Maar na een ritje wordt al snel duidelijk dat het verre van een traditionele step is. De unieke Full-Tilt besturing creëert een rijervaring die doet denken aan een combinatie van skateboarden, longboarden en zelfs snowboarden.

De leercurve kan in het begin intimiderend zijn, maar na enige tijd krijgt men de smaak te pakken en wordt het rijden een spannend avontuur. Deze nieuwe dimensie van besturing voegt een laag van complexiteit toe, maar zorgt tevens voor een dynamischere rit.

Specificaties van de Dragonfly

 • Motor: Twee 500W hubmotoren aan de voorkant
 • Topsnelheid: 51,5 km/u
 • Actieradius: Tot 80 km
 • Batterij: Lithium-Ion 48V 19.6 Ah
 • Oplaadtijd: 7 uur
 • Maximaal gewicht: 113 kg
 • Gewicht: 36 kg
 • Vering: Volledig onafhankelijke double-wishbone technologie met verstelbare hydraulisch gedempte veersystemen
 • Remmen: Elektrische voorste ABS, onafhankelijke dubbele trommelremmen achter, en regeneratief tot 10% batterij-efficiëntie
 • Extra’s: Gepatenteerde 3D Full-Tilt Technologie
 • Prijs: €3.995,00

Geavanceerde Technologie

De Dragonfly is uitgerust met een 5-inch digitaal HMI-display dat verbinding maakt met een camera, ideaal voor het vastleggen van ritten. Hoewel de kwaliteit van de camera niet te vergelijken is met een GoPro, kan deze van pas komen bij ongevallen om te laten zien wat er precies gebeurde. Bovendien biedt het display verschillende modi en koppelinstellingen, wat vooral handig is voor beginners. Een verrassende functie is de achteruitrijmodus, die ondanks zijn beperkte dagelijkse toepasbaarheid, zorgt voor een speelse touch aan het voertuig.

Ons Oordeel

Hoewel de Dragonfly wordt aangeboden tegen een stevige prijs van €3.995,00, biedt het voertuig een scala aan hoogwaardige onderdelen en unieke functies. Voor dagelijkse korte reizen kan het misschien een beetje te veel van het goede zijn. Maar voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke rijervaring en hun hart sneller willen laten kloppen zonder al te veel risico, is de Dragonfly zeker een kijkje waard.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top