Recensie: ‘Expend4bles’ – Een Lawaaierig Gemiddelde Film

Bij het voortouw, zoals altijd, zien we Barney Ross van Stallone en zijn deskundige mes-werpende beste vriend, Lee Christmas – vertolkt door Jason Statham. Statham, bekend om zijn Cockney-charme, lacht in deze film opvallend veel meer dan gewoonlijk.

Het Plot

Het is duidelijk dat dit de vierde film in de “Expendables”-reeks is. Als je de eerdere films hebt gezien, weet je dat je niet veel achtergrondinformatie nodig hebt. Het verhaal draait om een groep onverwoestbare huurlingen die vuile klusjes opknappen in onherbergzame gebieden. Ze worden geleid door Stallone’s karakter, Barney Ross, die samen met zijn team een wapenhandelaar moet stoppen die detonatoren voor een nucleair wapen veiligstelt.

Nieuwe en Terugkerende Rollen

Onder de bekende gezichten zien we Dolph Lundgren’s Gunner en Randy Couture’s Toll Road. Een nieuwe toevoeging is Megan Fox als huurlingenleider Gina. Verder maken Andy Garcia, Curtis “50 Cent” Jackson, Iko Uwais en Tony Jaa hun debuut in deze film. Elk personage draagt bij aan het complexe web van relaties en vijandschappen dat zich in de film ontvouwt.

Actie en Spanning

In een inleidende scène in New Orleans wordt duidelijk dat Barney nu grijs haar heeft en last heeft van zijn rug. Echter, na wat rust, vertrekt hij naar Libië om te verhinderen dat de wapenhandelaar Rahmat een nucleaire bom krijgt. Wat volgt is een reeks actievolle scènes met gevechten, achtervolgingen en talloze dodelijke slachtoffers.

Kritiek

Hoewel de film bol staat van de actie, zijn er momenten waarop het verhaal enigszins vermoeiend wordt. Bepaalde special effects lijken overhaast te zijn samengesteld, wat soms voor onbedoeld komische momenten zorgt.

Conclusie

“Expend4bles” is een actievolle film die fans van de reeks misschien zal aanspreken. Hoewel het plot en sommige personages interessant zijn, mist de film op sommige punten de markt. De film krijgt van ons 2 sterren uit 4.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top