Recensie: The Equalizer 3 – Een Vertrouwde Formule in een Nieuwe Omgeving

The Equalizer 3 levert precies wat we gewend zijn van de voorgaande delen, maar weet op subtiele wijze toch een unieke draai aan het verhaal te geven.

Synopsis

In dit derde deel van de populaire actiereeks zien we wederom Denzel Washington als Robert McCall in actie. Als charmante held heeft hij een voorliefde voor rechtvaardigheid, wat vaak resulteert in brute confrontaties met de tegenstanders. Met de succesvolle eerste twee films in het achterhoofd, blijft The Equalizer 3 trouw aan zijn roots.

Uitgebracht op: 1 september 2023
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Geschreven door: Richard Wenk
Met in de hoofdrollen: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman, en meer.
Classificatie: R – voor expliciet geweld en taalgebruik
Speelduur: 109 minuten

Een Nieuw Avontuur in Sicilië

Dit keer neemt het verhaal ons mee naar Sicilië, Italië. Robert McCall stuit daar op een machtige misdaadorganisatie. Na een gevaarlijke confrontatie raakt hij zwaargewond, maar wordt net op tijd gered door een plaatselijke politieagent, Gio, gespeeld door Eugenio Mastrandrea. Terwijl hij herstelt van zijn verwondingen, raakt McCall gecharmeerd van het kleine Italiaanse dorpje en de hechte gemeenschap. Hij kan echter niet stil blijven zitten wanneer hij merkt dat een maffiabende, onder leiding van de broers Andrea Scarduzio en Andrea Dodero, de lokale bevolking terroriseert.

Een Voorspelbare, Doch Effectieve Formule

Net als de voorgaande films biedt The Equalizer 3 een formule die we inmiddels goed kennen: Robert McCall, die slechteriken een lesje leert. Wat de film echter uniek maakt, is de setting in het pittoreske Sicilië en de diepere band die McCall opbouwt met de lokale gemeenschap.

Hoewel de film veel vertrouwde elementen bevat, zijn er ook nieuwe gezichten, zoals Dakota Fanning in de rol van CIA-agent Emma Collins. Samen nemen ze het op tegen de Siciliaanse maffia.

Conclusie

The Equalizer 3 mag dan wel voortborduren op een beproefd concept, de film weet toch te verrassen met zijn schilderachtige locaties en een sterk acteerwerk. Het voelt als een passend einde voor de trilogie, met een afsluiting die zowel bevredigend is als een eerbetoon aan het karakter van Robert McCall.

Hoewel de film zijn momenten heeft van eenvoud, biedt het overkoepelende verhaal en het acteerwerk van Denzel Washington en zijn medespelers genoeg diepte om de kijker te boeien van begin tot eind.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top