Recensie: ‘The Exorcist: Believer’ – Een Onverwachte Wending in de Horrorsaga

Inleiding

Het horrorgenre kent vele iconische films en franchises, en ‘The Exorcist’ is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde. De nieuwste toevoeging aan deze saga, getiteld ‘The Exorcist: Believer’, heeft echter voor veel ophef gezorgd. Laten we deze film eens nader onderzoeken.

Synopsis

In ‘The Exorcist: Believer’ staat de fotograaf Victor (gespeeld door Leslie Odom Jr.) centraal, een alleenstaande vader die waakt over zijn 13-jarige dochter Angela. Na het verlies van zijn vrouw, doet hij er alles aan om zijn dochter te beschermen. Maar wanneer Angela en haar vriendin Katherine plotseling verdwijnen en drie dagen later weer opduiken zonder enige herinnering, verandert hun leven drastisch. Ze beginnen tekenen van demonische bezetenheid te vertonen. Het geloof van Victor wordt op de proef gesteld als hij geconfronteerd wordt met deze bovennatuurlijke krachten.

Een Mysterieuze Connectie

Interessant is de introductie van Chris MacNeil (Ellen Burstyn), de moeder van Regan uit de originele ‘The Exorcist’ film. Chris duikt op om Victor te adviseren over de beangstigende toestand van Angela. Het boek dat zij geschreven heeft over exorcismen speelt een cruciale rol in het verloop van het verhaal.

Verhaalanalyse

Er zijn enkele opvallende keuzes gemaakt in ‘The Exorcist: Believer’. Voor een film met “Exorcist” in de titel, ontbreekt het opvallend aan een echte exorcist personage. De focus ligt eerder op het innerlijke conflict van Victor en zijn worsteling met geloof.

De aanwezigheid van Burstyn is opmerkelijk, maar haar rol lijkt niet optimaal benut. Ze biedt enkele van de meest gedenkwaardige momenten in de film, wat de vraag oproept waarom ze niet prominenter aanwezig was.

Oordeel

Ondanks enkele sterke acteerprestaties en momenten van ware horror, mist ‘The Exorcist: Believer’ een coherente verhaallijn en de diepte die we gewend zijn van eerdere films in de franchise. De film lijkt zijn potentieel niet volledig te benutten en laat de kijker verward en onbevredigd achter.

Conclusie

‘The Exorcist: Believer’ is wellicht niet de sterkste toevoeging aan de ‘Exorcist’ franchise. Toch biedt het enkele interessante perspectieven op het thema geloof en worsteling met persoonlijke demonen. Voor fans van het horrorgenre is het wellicht de moeite waard, maar het is aan te raden om met gematigde verwachtingen te kijken.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top