Review: Bose QuietComfort Ultra Earbuds – Meer dan een subtiele verandering

Bose, een merk dat bekend staat om zijn audioprestaties, heeft onlangs de nieuwe QuietComfort Ultra Earbuds gelanceerd. Maar hoeveel verschil zit er eigenlijk tussen dit nieuwe model en de vorige versie?

Design: Verfijnde esthetiek

De Bose QuietComfort Ultra Earbuds en de vorige QCE II zijn nagenoeg identiek qua ontwerp. Dit is positief; hoewel ze niet zo compact zijn als de Apple AirPods Pro, zien ze er zowel in zwart als wit stijlvol uit. Een opvallende verandering is de metallic laag die het belangrijkste aanraakvlak bedekt. Dit geeft de oortjes een luxe uitstraling. Ook de stabiliteitsbandjes zijn iets veranderd, waardoor ze nu een tab-en-inkepingontwerp hebben voor een betere pasvorm.

Comfort en bediening: Topklasse

De QC Ultra Earbuds zijn zeer comfortabel, zelfs bij langdurig gebruik. Ze hebben een ergonomisch ontwerp dat zich onderscheidt van de concurrentie. Qua bediening presteren de touch controls bovengemiddeld. Het gebruik van veegbewegingen voor volumeaanpassingen is bijzonder intuïtief.

Geluidskwaliteit en ruimtelijke audio: Energiek en meeslepend

Bose-producten staan bekend om hun karakteristieke geluid. De QC Ultra Earbuds bieden ondersteuning voor extra audioformaten, waaronder Qualcomm’s Snapdragon Sound platform en Bose’s nieuwe immersieve audietechnologie. Deze laatste is te vergelijken met de ruimtelijke audiomodi van Apple en Jabra, waardoor luisteraars het gevoel krijgen dat ze luisteren naar grotere luidsprekers in plaats van oortjes.

ANC en transparantie: Nagenoeg perfect

Op het gebied van actieve ruisonderdrukking (ANC) behoren de QC Ultra tot de beste oortjes die momenteel verkrijgbaar zijn. In de transparantiemodus presteren de QC Ultra goed, hoewel de AirPods Pro nog steeds de referentie zijn in deze categorie.

Gesprekskwaliteit: Goed, maar kan beter

Bose beweert de gesprekskwaliteit te hebben verbeterd, vooral bij winderige omstandigheden. De algemene prestaties tijdens gesprekken zijn goed, maar in omgevingen met veel achtergrondgeluid laten ze nog steeds wat te wensen over.

Batterijduur: Gemiddeld

Bose heeft nooit indruk gemaakt op het gebied van batterijduur en dat is met de QC Ultra niet veranderd. Bij gebruik van immersieve audio daalt de batterijduur aanzienlijk.

Conclusie: Een waardevolle aanvulling, maar met ruimte voor verbetering

De Bose QuietComfort Ultra Earbuds bieden enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van hun voorganger. Ze zijn stijlvol, comfortabel en bieden een uitstekende geluidskwaliteit. Toch zijn er nog enkele punten waarop Bose verder kan innoveren, met name op het gebied van batterijduur en gesprekskwaliteit. Desalniettemin zijn de QC Ultra Earbuds een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod van draadloze oortjes.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top