Review: Sonos Move 2 – Een indrukwekkende opvolger

Nu in stereo en met dubbel zoveel batterijduur als zijn voorganger.

De evolutie van een draagbare speaker

Wanneer we kijken naar het vervolg van een technologisch product, kan men gemakkelijk concluderen dat het de verbeterde versie van het origineel is. Met de Sonos Move 2 ligt deze conclusie voor de hand. De Move 2, geprijsd op $449, overtreft zijn voorganger met een breder en beter geluid. Waar het originele model alleen mono audio output had, biedt de Move 2 nu stereo geluid. Bovendien is de batterijduur aanzienlijk verbeterd.

Technische verbeteringen

Niet alleen het geluid is verbeterd, ook de veelzijdigheid van de speaker is toegenomen dankzij een line-in functie en de mogelijkheid om andere apparaten via de USB-C poort op te laden. Hoewel deze toevoegingen indrukwekkend zijn, komt dit wel met een prijsverhoging.

Ontwerp en bedieningselementen

Qua uiterlijk is er weinig veranderd aan de Move 2. De vorm blijft gelijk, en het is nog steeds een vrij groot (24,21 cm) en zwaar (3 kg) apparaat om als “draagbaar” te worden beschouwd. Toch is het dankzij de ingebouwde handgreep gemakkelijk mee te nemen. Naast de standaard zwart-witte opties, introduceert Sonos nu ook een groene kleurvariant voor de Move 2.

Geluidskwaliteit en batterijduur

Wat de geluidskwaliteit betreft, overtreft de Move 2 zijn voorganger met een duidelijk stereo-effect. Bij het testen konden we gemakkelijk het verschil horen tussen de linker- en rechter tweeters in de Move 2. De batterijduur van de Move 2 is ook indrukwekkend, met een beloofde duur van 24 uur bij continu gebruik.

Conclusie

Is de Sonos Move 2 de upgrade waard? Als je tevreden bent met de originele Move, is het antwoord waarschijnlijk nee. Echter, voor diegenen die op zoek zijn naar verbeterde batterijduur, stereo geluid en extra functionaliteiten, is de Move 2 een uitstekende keuze. Het is een product dat zijn voorganger op bijna elk vlak overtreft, en belooft nog beter te worden met toekomstige software-updates van Sonos. Als totaalpakket is de Move 2 een schot in de roos en een waardevolle toevoeging aan het assortiment van Sonos.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top