Review van de Asus ROG Strix G17

De gaming laptop markt is de laatste jaren flink geëvolueerd, en de Asus ROG Strix G17 heeft een unieke positie ingenomen in deze bruisende sector. Ondanks dat het misschien niet als de ultieme keuze op de markt lijkt, is er een specifieke configuratie die zich onderscheidt door zijn ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

Wat maakt de Asus ROG Strix G17 speciaal?

Voor een adviesprijs van $1,400 is de Asus ROG Strix G17 volgens velen een van de beste deals voor een gaming laptop op dit moment. Maar wat biedt het precies voor deze prijs?

Specificaties op een rijtje:

  • Processor: AMD Ryzen 9 7845HX
  • Graphics: Nvidia RTX 4060 (140W)
  • RAM: 16GB DDR5-4800
  • Display: 17-inch, 2560 x 1440, 240Hz, IPS
  • Opslag: 1TB
  • Poorten: 2x USB 3.2 Gen 2 Type-C, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1x HDMI 2.1, 1x Ethernet, 1x 3.5mm koptelefoon
  • Connectiviteit: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
  • Webcam: 720p
  • Besturingssysteem: Windows 11 Home
  • Batterij: 90 Whr

            Prijs: €1,400

Design & Uiterlijk

Het design van de Strix G17 lijkt sterk op dat van de duurdere Scar 17 van Asus. De solide bouwkwaliteit wordt geaccentueerd door een aluminium frame omhuld met plastic. Het gewicht is slechts 6.17 pond, wat vergelijkbaar is met de veel slankere Alienware x16. Het Eclipse Gray kleurenschema, onderbroken door een zilveren ROG-logo en een gestippeld matrixpatroon op het deksel, zorgt voor een subtiele maar stijlvolle look.

Scherm & Grafische prestaties

De Strix G17, in het bijzonder het G713PV-WS94 model, is uitgerust met een indrukwekkend 1440p IPS-display met een verversingssnelheid van 240Hz. De kleurnauwkeurigheid is zeer hoog, wat zorgt voor levendige en realistische beelden tijdens zowel gaming als mediaverbruik.

Toetsenbord & Bruikbaarheid

Met het toetsenbord van de Strix G17, dat een aangename lange reis en specifieke mediatoetsen biedt, is typen een waar genot. Het trackpad is ruim en ondersteunt Windows-gestures, wat de algehele gebruikservaring verbetert.

Prestaties

Ondanks de lagere prijs, doet de Strix G17 geen concessies op het gebied van prestaties. Met de AMD Ryzen 9 7845HX processor en Nvidia RTX 4060 graphics, biedt de laptop indrukwekkende prestaties die vaak die van zijn duurdere concurrenten evenaren of zelfs overtreffen.

Conclusie

De Asus ROG Strix G17 biedt een krachtige combinatie van prestaties, bouwkwaliteit en prijs. Het is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een high-end ervaring zonder de bank te breken.

Aanbeveling

Voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige gaming laptop zonder een fortuin uit te geven, is de Asus ROG Strix G17 een uitstekende keuze. Het biedt topklasse specificaties en prestaties tegen een prijs die moeilijk te verslaan is in de huidige markt.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Laatste Nieuw
Categorie

Voorsprong in Review

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste productrecensies? Abonneer je op de ReviewKings.nl nieuwsbrief en blijf een stap voor op de rest.
Scroll to Top